Van huis uit ben ik niet grootgebracht met dat waar ik tegenwoordig zoveel kracht, energie en lol uithaal, namelijk fysieke en mentale gezondheid door sporten en aandacht voor gezonde voeding en daar samen van genieten.
Op mijn 23ste is mijn interesse in het hardlopen gewekt omdat mijn partner daaraan deed. In mijn ogen was hij een sterk en goed geaard persoon; volgens hem kwam dit door het vele sporten. Ik weet nog goed mijn eerste voorzichtige stappen die wij samen maakten en hoe vaak ik de maanden daarna tijdens de trainingen wilde stoppen. Ik vond het ongelofelijk zwaar. Maar met kleine stapjes sleepte mijn partner mij geduldig door de trainingen heen en leerde mij langzamer te gaan. Ik bleef doorzetten omdat hij mij het vertrouwen gaf en voor het zalige gevoel dat daarna onherroepelijk volgde. Hoe zwaar de eerste echte 5 km ook waren, ik bloeide op naar een positief opgewekt persoon. Ik kreeg letterlijk en figuurlijk een sterke ruggegraat.
In de jaren die daarna volgden heb ik door het hardlopen geleerd naar mijn lichaam te luisteren en om gehoor te geven aan mijn eigen wensen en gevoelens. Het harde werken heb ik weten om te zetten in iets moois met betere resultaten. Ik heb leren luisteren naar mijn lijf en mijn ademhaling is mijn innerlijke kompas geworden. Hardlopen heeft mij mooie periodes, beslissingen en naar mooie plekken gebracht.
Hardlopen trekt mij ook door moeilijke en verdrietige periodes heen, zoals dit nu eenmaal in het leven gaat. Lopen is als een arm om je schouder.
Ik voel me geen hardloper ondanks dat ik meer dan een gemiddelde hardloper ren. Ik ben lekker in beweging en dat kilometers lang. Opgebouwd in jaren en door variatie in trainingen. Variatie in ondergrond en tempoverschil. Onderzoek naar de juiste adem. Goede loopscholing voor de juiste techniek. Duurlopen in bossen en duinen gemaakt en daarvoor getraind door heuveltraining in het Amsterdamse bos en interval op de Nesciobrug. Op blote voeten in de branding van de zee. Open lucht en water brengen kalmte met zich mee. Daarom ben ik ook vaak te vinden langs het Amsterdam Rijn kanaal.
Tijdens de corona-periode heb ik het boksen ontdekt. De bokszakken die buiten werden geplaatst en de trainingen die door sportscholen buiten werden gegeven hadden mij nieuwsgierig gemaakt. Ik begon zelf voorzichtig met stoten. Beetje bij beetje kreeg ik de techniek onder de knie en ik voelde de helende werking die hetzelfde als bij hardlopen is.
Bij gezond bewegen hoort gezond eten. Onze kinderen worden, in tegenstelling tot mij en mijn partner, wel bewust met voeding groot gebracht. het eten staat binnen ons gezin centraal, waarbij gezelligheid maar ook gesprekken aan tafel voor een prettige sfeer zorgen.
In deze tijd kijken we ook naar het klimaat. Mijn dochter van 15 heeft dan ook gevraagd om volledig over te stappen naar een veganistische leefstijl. Ondanks dat we nagenoeg vegetariers waren is het een grote stap volledig naar veganisme te gaan. Goed onderzoek is noodzakelijk anders is de brandstoftank snel leeg. Inmiddels hebben we het nu volledig op de rit. Ik kan het een ieder sterk aanraden en als leefstijlcoach kan ik je daar goed in begeleiden.
Ik geniet enorm van het training geven in welke vorm van bewegen dan ook. Ik denk altijd met plezier terug aan verschillende anekdotes. Beweging brengt inspanning en ontspanning. Er wordt gelachen en toch serieus getraind. Soms kom je een spiegel tegen waar je niet altijd omheen kunt, maar die leert je ook weer hoe je in verschillende situaties toch de kracht uit jezelf kan halen.
Ik ben gepassioneerd en train elke training mee. Of je nu een beginner bent of een goed gevorderde.
Of je nu traint in een kleine groep of individueel, de aanpak is persoonlijk en doelgericht en ik kijk er naar uit om nieuwe uitdagingen aan te gaan.